עוגת טריקולד על בסיס עוגת טורט
עוגת רושם שלא תשאיר אף אחד בשולחן אדיש: שכבות טורט שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן
המרכיבים ל10 מנות:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 כפות קקאו
- 4 כפות קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 מיכלים שמנת להקצפה של השף הלבן
- 150 גרם שוקולד לבן
- 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקצף תפוח ובהיר. בהדרגה מוסיפים את יתר החומרים פרט לשמן.
-
02.
מערבבים היטב את הבלילה עם מרית, משמנים תבנית, שופכים את הבלילה ואופים בחום 180 מעלות כרבע שעה.
-
03.
מרתיחים את השמנת בסיר עד לרתיחה קלה. מוציאים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד להתחברות אחידה. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.
-
04.
לאחר 3 שעות מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר יחד עם עוד מיכל שמנת מתוקה ומקציפים עד לקצף נוקשה.
-
05.
מרתיחים את השמנת בסיר עד לרתיחה קלה. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד להתחברות אחידה. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.לאחר 3 שעות מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר יחד עם עוד מיכל שמנת מתוקה ומקציפים עד לקצף נוקשה.
-
06.
לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מניחים בצד להצטננות.לאחר שהתקררה, חוצים אותה לשנים - חצי אחד מסדרים בתחתית העוגה והחצי השני מניחים בצד.
-
07.
שופכים את קרם השוקולד המריר על התחתית הראשונה.
-
08.
מניחים את תחתית הספוג השנייה על קרם השוקולד המריר.
-
09.
שופכים את קרם השוקולד הלבן על הספוג ומשטחים היטב.
-
10.
מכניסים את העוגה למקפיא למספר שעות.
-
11.
בנתיים מחממים בסיר 50 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה, מוסיפים שוקולד לבן וממיסים עד לאחידות. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים מעליה את השוקולד הלבן המומס.מקשטים לפי הטעם.