מתכון עוגת טריקולד על בסיס עוגת טורט | השף הלבן

עוגת טריקולד על בסיס עוגת טורט

עוגת רושם שלא תשאיר אף אחד בשולחן אדיש: שכבות טורט שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן

מאת: מירי וגנר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת טריקולד על בסיס עוגת טורט

המרכיבים ל10 מנות:

לבסיס הטורט:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות קקאו
  • 4 כפות קמח תופח
לבסיס שוקולד מריר:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 מיכלים שמנת להקצפה של השף הלבן
לבסיס שוקולד לבן:
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן
לבסיס העליון:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקצף תפוח ובהיר. בהדרגה מוסיפים את יתר החומרים פרט לשמן.

  • 02.

    מערבבים היטב את הבלילה עם מרית, משמנים תבנית, שופכים את הבלילה ואופים בחום 180 מעלות כרבע שעה.

  • 03.

    מרתיחים את השמנת בסיר עד לרתיחה קלה. מוציאים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד להתחברות אחידה. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.

  • 04.

    לאחר 3 שעות מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר יחד עם עוד מיכל שמנת מתוקה ומקציפים עד לקצף נוקשה.

  • 05.

    מרתיחים את השמנת בסיר עד לרתיחה קלה. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד להתחברות אחידה. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.לאחר 3 שעות מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר יחד עם עוד מיכל שמנת מתוקה ומקציפים עד לקצף נוקשה.

  • 06.

    לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מניחים בצד להצטננות.לאחר שהתקררה, חוצים אותה לשנים - חצי אחד מסדרים בתחתית העוגה והחצי השני מניחים בצד.

  • 07.

    שופכים את קרם השוקולד המריר על התחתית הראשונה.

  • 08.

    מניחים את תחתית הספוג השנייה על קרם השוקולד המריר.

  • 09.

    שופכים את קרם השוקולד הלבן על הספוג ומשטחים היטב.

  • 10.

    מכניסים את העוגה למקפיא למספר שעות.

  • 11.

    בנתיים מחממים בסיר 50 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה, מוסיפים שוקולד לבן וממיסים עד לאחידות. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים מעליה את השוקולד הלבן המומס.מקשטים לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(393)