מתכון לסופלה שוקולד חם - סופלה עשיר וטעים | השף הלבן

מתכון לסופלה שוקולד חם

קינוח חובה לחובבי השוקולד: סופלה עשיר של שוקולד עם קוביית שוקולד לבן

מאת: אורי בן עזרא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לסופלה שוקולד חם

המרכיבים ל 8 מנות/תבניות אישיות עגולות חד פעמיות:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 4 ביצים מופרדות
  • ברנדי
  • 8-10 קוביות שוקולד לבן
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.

  • 02.

    בקערה אחת ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים באיטיות תוך ערבוב את הקקאו ואת הברנדי.

  • 03.

    מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים בנפרד ומוסיפים לשוקולד.

  • 04.

    בקערה שניהמקציפים את החלבונים במיקסר במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שיש קצף לבן וסמיך קצת. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד.

  • 05.

    לוקחים את התבניות האישיות, "מקמחים" אותן באבקת סוכר ומוזגים את הבלילה לתבניות. אפשר להטביע 2-1 קוביות שוקולד לבן.

  • 06.

    מכניסים לתנור לכ-12-15 דקות עד שהסופלה הופך לקצת קשה מלמעלה, והשוקולד מלמטה נוזלי.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 07.

    מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(184)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.