בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים
את הבראוניז היפים והמשובחים האלה קל להכין. שתפו את הילדים בהכנה ותהנו פעמיים – גם מהתהליך וגם מהתוצאה

המרכיבים ל 20:
- קורט מלח
- 1 כוס קמח
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1 כף חלב "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס תותים פרוסים
- 250 גרם שוקולד מריר
- 175 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס + 2 כפות סוכר
- 4 ביצים טרופות
- 2 כפות קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים 1 כוס סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים קקאו ומלח וטורפים לעיסה אחידה. 1 כף מהקמח שומרים להמשך ומעבירים לקערית ואת היתר מוסיפים לעיסת השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית משומנת.
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות. מוסיפים לקערית עם הקמח גבינה, 2 כפות סוכר, החלב ותמצית הוניל וטורפים. מפזרים כפות מעיסת הגבינה על פני הבראוניז ובעזרת כף או סכין מערבבים קלות ויוצרים דוגמאת שיש. מפזרים פרוסות תות ואופים כ 30 דקות עד שהעיסה יציבה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.
טיימר מופעל