בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים | השף הלבן

בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים

את הבראוניז היפים והמשובחים האלה קל להכין. שתפו את הילדים בהכנה ותהנו פעמיים – גם מהתהליך וגם מהתוצאה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 20:

  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 כף חלב "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס תותים פרוסים
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 175 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים טרופות
  • 2 כפות קקאו
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים 1 כוס סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים קקאו ומלח וטורפים לעיסה אחידה. 1 כף מהקמח שומרים  להמשך ומעבירים לקערית ואת היתר מוסיפים לעיסת השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית משומנת.

  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות. מוסיפים לקערית עם הקמח גבינה, 2 כפות סוכר, החלב ותמצית הוניל וטורפים. מפזרים כפות מעיסת הגבינה על פני הבראוניז ובעזרת כף או סכין מערבבים קלות ויוצרים דוגמאת שיש. מפזרים פרוסות תות ואופים כ 30 דקות עד שהעיסה יציבה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.