מתכון בראוניז שוקולד וגבינה ללא גלוטן - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

בראוניז שוקולד וגבינה ללא גלוטן

מתכון לבראוניז ללא גלוטן שאתם חייבים לנסות! בראוניז שוקולדיים במיוחד עם מלית גבינה משודרגת שיחד עם השוקולד יוצרת שילוב טעמים שלא ניתן לעמוד בפניו

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז שוקולד וגבינה ללא גלוטן
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 20 יחידות:

לבראוניז:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (מעל 55% מוצקי קקאו)
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (140 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 120 גרם שקדים טחונים
  • קורט מלח
לבלילת הגבינה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
תוספות ושדרוגים (לא חובה):
  • קוביות שוקולד / טחינה גולמית / שערות חלווה / אגוזים / פרוסות בננה / פירות יבשים / פירות יער / תותים
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

  • 02.

    מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד יחד עם החמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קורנפלור, שקדים טחונים וביצים.

  • 04.

    מאחדים את שתי התערובות לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לתבנית משומנת.

  • 05.

    בקערה מערבבים את הגבינה עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 06.

    מניחים את בלילת הגבינה מעל בלילת הבראוניז ואופים במשך 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור כשהתערובת רוטטת מעט (היא תתקשה לאחר ההוצאה מהתנור). מכניסים את התבנית להקפאה לשעתיים כדי לעצור את האפייה ולשמור את התערובת לחה ונימוחה מבפנים.

  • 08.

    מוציאים את התבנית מההקפאה, חותכים לקוביות בגודל שאוהבים ומגישים.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(43)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.