בראוניז שוקולד וגבינה ללא גלוטן
מתכון לבראוניז ללא גלוטן שאתם חייבים לנסות! בראוניז שוקולדיים במיוחד עם מלית גבינה משודרגת שיחד עם השוקולד יוצרת שילוב טעמים שלא ניתן לעמוד בפניו

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי (מעל 55% מוצקי קקאו)
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס (140 גרם) סוכר לבן
- 3 ביצים
- 100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- 120 גרם שקדים טחונים
- קורט מלח
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- קוביות שוקולד / טחינה גולמית / שערות חלווה / אגוזים / פרוסות בננה / פירות יבשים / פירות יער / תותים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד יחד עם החמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קורנפלור, שקדים טחונים וביצים.
-
04.
מאחדים את שתי התערובות לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לתבנית משומנת.
-
05.
בקערה מערבבים את הגבינה עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
06.
מניחים את בלילת הגבינה מעל בלילת הבראוניז ואופים במשך 25 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור כשהתערובת רוטטת מעט (היא תתקשה לאחר ההוצאה מהתנור). מכניסים את התבנית להקפאה לשעתיים כדי לעצור את האפייה ולשמור את התערובת לחה ונימוחה מבפנים.
-
08.
מוציאים את התבנית מההקפאה, חותכים לקוביות בגודל שאוהבים ומגישים.
-
09.
בתאבון!