קריטופיטה - עוגת אגוזי מלך יוונית | השף הלבן

קריטופיטה

אפרת ליכטנשטט עם עוגה יוונית מסורתית, מלאה בתבלינים ריחניים וארומטיים עם אגוזי מלך טעימים. העוגה בעלת טקסטורה אוורירית נפלאה ומרקם עסיסי במיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קריטופיטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ½1 כפיות קינמון
  • גרידה מחצי לימון
  • ¼ כפית הל טחון
  • ¼ כפית ציפורן טחונה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס חלב פושר
  • ½1 כוסות (130 גרם) אגוזי מלך
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 מקלות קינמון
  • 3 תרמילי הל שלמים
  • 1 כוכב אניס (לא חובה)
  • גרידה מחצי לימון
  • להגשה: יוגורט עיזים תנובה
גודל תבנית: תבנית בינונית בגודל 18X28

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    קולים את אגוזי המלך על מחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח נעים.

  • 03.

    קוצצים את אגוזי המלך לפירורים קטנים (במעבד מזון או עם סכין גדולה).

  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, גרידת לימון, הל וציפורן.

  • 05.

    בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים לקרם חלק ובהיר. מומלץ לגרד את תחתית הקערה עם מרית כדי שהתערובת תתאחד היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עם הווניל ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את קערת הקמח והתבלינים ומערבלים קלות.

  • 07.

    מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים (שומרים כמה כפות בצד לקישוט). מערבבים רק עד לאחידות ולא יותר.

  • 08.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מומלץ לסובב את התבנית בתנור באמצע האפייה, לאפייה שווה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

  • 10.

    מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים את כל חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ20 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט. בסוף הבישול מוציאים מהסירופ את הקינמון, ההל והאניס.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    כשהעוגה קרה דוקרים אותה עם קיסם ליצירת חורים קטנים ומוזגים עליה את הסירופ החם.

  • 12.

    חותכים את העוגה לצורת מעויינים ומקשטים כל מעוין באגוזי מלך. מגישים עם יוגורט עיזים. 

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.