קרונאט בנופי – ריבת חלב בננה וקוקוס | השף הלבן

קרונאט בנופי – ריבת חלב בננה וקוקוס

הלהיט של חנוכה! שילוב מושלם של קרונאט ממולא בריבת חלב ובננות

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרונאט בנופי – ריבת חלב בננה וקוקוס
צילום: שרית נובק

המרכיבים ל 6 יחידות:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 30 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 בננות בשלות
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 3 כפות קוקוס קלוי
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    פותחים את גליל הבצק ופורסים אותו על השיש, חותכים ל-3 חלקים שוים.

  • 02.

    מורחים חלק אחד במחצית מכמות החמאה, ומעליו מניחים חלק נוסף של הבצק.

  • 03.

    מורחים שוב בשאר החמאה מלמעלה ומניחים את חלקו האחרון של הבצק. לוחצים מעט ובעדינות להידוק.

  • 04.

    קורצים עיגולים עם חותכן עגול, ובאמצע קורצים חור קטן. מניחים כחצי שעה לתפיחה.

  • 05.

    מחממים שמן בסיר, מכניסים עיגול בצק לתוך השמן הרותח ל-3-4 דקות, עד שמשחים. הופכים ומטגנים מהצד השני כ-2-3 דקות נוספות. מוציאים מהשמן ומניחים להצטננות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 06.

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.

  • 07.

    פורסים את הבננות.

  • 08.

    חותכים כל קרונאט לחצי, מורחים באמצע ריבת חלב בנדיבות,

  • 09.

    מזלפים מעל קצפת ומסדרים פרוסות בננות.

  • 10.

    סוגרים מלמעלה עם מחצית הקרונאט השניה ומזלפים מעל תלוליות קצפת.לקישוט מזלפים חוטים דקיקים של ריבת חלב (שקית זילוף עם צנתר קטנטן או פשוט לגזור חור קטנטן בקצה השקית זילוף) ומפזרים קוקוס קלוי.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.