מתכון קראמבל תפוחים ותבלינים | השף הלבן

קראמבל תפוחים ותבלינים

מאפה עסיסי וריחני עם תפוחים ותבלינים המשלב באופן מושלם בין רכות לפריכות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראמבל תפוחים ותבלינים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 4 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים, ללא הליבה ופרוסים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אבקת זנגוויל (לא חובה)
  • 1/2 לימון, סחוט טרי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס פרורי לחם, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • 55 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה, מניחים את פרוסות תפוחי העץ עם הסוכר, קינמון, זנגוויל, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מבעבעת ונפרדת לשומן ומוצקי חלב. ממשיכים לחמם את החמאה עד שהיא משחימה והמטבח מתמלא בניחוח קרמלי נפלא. שימו לב שהחnאה לא נשרפת והוpכת שחורה- המעבר מחמאה שחומה לשרופה קורה בשניות. יוצקים את החמאה השזופה לקערה, מוסיפים את פרורי הלחם הקלויים והסוכר החום ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים כ-1/4 מתערובת פרורי הלחם לקערת התפוחים ומערבבים. יוצקים את תערובת התפוחים לתבנית אפיה ומכסים אותה בתערובת פרורי הלחם לכיסוי מושלם.

  • 04.

    אופים בתנור עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתחילים לבעבע, 30-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר בליווי קצפת או שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(191)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.