קראמבל פירות יער
קינוח מיוחד וטעים עם פירות יער, פירורי בצק ושמנת מתוקה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל8 מנות:
להגשה:
- שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 כוסות תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
- 1 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לקראמבל:
- 2 כפות חלב
- ¾ כוס קמח
- ½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- ½ כפית קינמון
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 125 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, קרה וחתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, השקדים, הקינמון, הסוכר והמלח ומעבדים מספר שניות. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים חלב ומעבדים כמה שנית נוספות עד שמתקבלים גושי בצק פרורי. מכסים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים, מעבירים את הפירות לתבנית האפייה, זורים מעל סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מפוררים מעל את גושי הבצק לכיסוי אחיד של הפרי.
-
05.
אופים בתנור עד שהקראמבל זהוב ומבעבע במשך 30 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתוספת שמנת מתוקה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים