קראמבל פירות יער – מתכון לקינוח מיוחד | השף הלבן

קראמבל פירות יער

קינוח מיוחד וטעים עם פירות יער, פירורי בצק ושמנת מתוקה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קראמבל פירות יער
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל8 מנות:

להגשה:
  • שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כוסות תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לקראמבל:
  • 2 כפות חלב
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 125 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, קרה וחתוכה לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, השקדים, הקינמון, הסוכר והמלח ומעבדים מספר שניות. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת תערובת פירורית.

  • 03.

     מוסיפים חלב ומעבדים כמה שנית נוספות עד שמתקבלים גושי בצק פרורי. מכסים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    בינתיים, מעבירים את הפירות לתבנית האפייה, זורים מעל סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מפוררים מעל את גושי הבצק לכיסוי אחיד של הפרי.

  • 05.

    אופים בתנור עד שהקראמבל זהוב ומבעבע במשך 30 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתוספת שמנת מתוקה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(309)