פבלובה שחיתות
שולחן החג לא יהיה מושלם בלי קינוח פבלובה מושחת והפעם במילוי בננות מקורמלות ושוקולד
המרכיבים ל12:
- 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפת השף הלבן - קרה מאוד
- כפית תמצית וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- 6 כפות סוכר
- 2 בננות גדולות (או 3 קטנות) חצויות לאורכן
- 20 גרם חמאת תנובה
- 2 כפיות מיץ לימון
- קורט מלח
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים 10 דקות בחום של 160 מעלות וקצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
הפבלובה: שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה מאוד. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך 10 דקות נוספות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הווניל.מעבירים את הקצף לתבנית ובעזרת לקקן או כף יוצרים ממנו עיגול בקוטר כ-24 ס"מ שבמרכזו שקע גדול, אשר יכיל את המילוי. אופים כ-10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים כשעה וחצי, עד שהמרנג מתקשה. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
03.
קרם המסקרפונה: שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את כל מרכיבי הקרם ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב מאוד.
-
04.
הבננות המקורמלות: מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת בינונית ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שבקצוות נוצר קרמל זהוב. מוסיפים את הבננות, החמאה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים בעדינות. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 4-3 דקות, עד שהבננות מתרככות מעט ומקבלות ציפוי טופי. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
05.
גנאש השוקולד המריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת וממסים במיקרוגל או מעל סיר כפול. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם ללא גושים. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
-
06.
ההגשה: יוצקים את קרם המסקרפונה לתוך השקע שבפבלובה ומיישרים. מסדרים למעלה את הבננות המקורמלות ומזלפים את גנאש השוקולד, כך שייזל גם על דופנות הפבלובה. מקשטים באגוזים ומגישים.