פאי תפוחים מהיר מבצק יוגורט וכוסמין
מחפשים להכין פאי תפוחים מהיר לראש השנה? קבלו מתכון קליל אך מיוחד לפאי תפוחים עם בצק שמכינים מיוגורט וקמח כוסמין
המרכיבים ל8 מנות:
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 ו-1/2 (350 גרם) כוסות קמח כוסמין לבן
- 1 מיכל (150 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
- 1 כפית דבש
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף חמאה
- 1 ק"ג תפוחים
- 2/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס (100 גרם) צימוקים
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים בזהירות עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
-
02.
למילוי: מקלפים את התפוחים. מגלענים את התפוחים וחותכים כל תפוח לקוביות קטנות. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה.
-
03.
מחממים את הסוכר עד שמזהיב בקצוות. מורידים לאש בינונית ומוסיפים 1 כף חמאה, צימוקים, קינמון ותפוחים ומבשלים כ-10-15 דקות תוך כדי ערבוב כל 2 דקות על אש בינונית או עד שכל התפוחים מתרככים. מעבירים לקערה ומצננים מעט במקרר עד לשימוש.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את התנור 170 מעלות בתכנית טורבו. משמנים תבנית.
-
05.
להרכבה: על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי חצי ס"מ הגדול מעט מהתבנית.
-
06.
מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בבסיס והשוליים (במידה ונותר בצק אפשר לשמור במקרר או במקפיא לשימוש נוסף) חותכים שאריות בצק.
-
07.
מעבירים למקפיא ל 10 דקות צינון או 20 דקות במקרר.
טיימר מופעל
-
08.
ממלאים את הבצק במילוי התפוחים.
-
09.
אופים כ-30 דקות או עד שהבצק מזהיב לגמרי.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתבנית מצננים כ-10 דקות ומגישים. אפשר לשמור כיומיים-שלושה במקרר.
טיימר מופעל
-
11.
מומלץ להגיש יחד עם גלידת וניל.
-
12.
בתאבון!
הידעת?
קינוחים עם תפוחים נחשבים לפופולאריים מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, ובצדק. זה חומר גלם נהדר שעובד נהדר עם סוכר. אולם, הבעיה שלו שהוא דורש יחסית הרבה זמן לבישול לפני הכנת עוגה או טארט. מחפשים להכין פאי תפוחים מהיר לראש השנה? קבלו מתכון קליל אך מיוחד לפאי תפוחים עם בצק שמכינים מיוגורט וקמח כוסמין. הוא נראה כמו פאי והוא מלא בפלחי תפוח עסיסיים ממש כמו פאי. אבל במקום לטרוח על הכנת קלתית של בצק פריך, מכינים בצק יוגורט וכוסמין מהיר וקל להכנה. מתכון פשוט קסם.