פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס
הבלוגר דור משה עם מתכון חלומי פאי שוקולד עשיר עם קלתית פריכה ומפתיעה על בסיס קורנפלקס

המרכיבים ל 6-8:
- 5 כוסות (225 גרם) קורנפלקס
- 120 גרם חמאת "תנובה" פושרת
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "תנובה"
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- שמנת להקצפה 32% "השף הלבן" עם כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
במעבד מזון טוחנים היטב את הקורנפלקס. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלים פירורים לחים.
-
03.
מהדקים היטב את הפירורים בשכבה אחידה לדפנות תבנית הפאי ומהדקים את יתרת הפירורים לתחתית. אופים את הקלתית כ10-15 דקות, עד שהיא מתחילה להזהיב. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המלית, ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על הקלתית ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעה)
-
05.
להכנת קרם הוניל, מקציפים את השמנת לקרם יציב אך עדיין רך. עורמים בעדינות את הקרם במרכז הפאי.