פאי פקאן - מתכון מנצח לפאי פקאן קלאסי | השף הלבן

פאי פקאן

עוגת פאי פקאן קלאסית,מתאימה לכל אירוע

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי פקאן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל16 מנות:

  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים מופשר
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף רום
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 1 כוס אגוזי פקאן, שלמים
  • להגשה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פאי.

  • 02.

    מגלגלים את הבצק ליריעה. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על מערוך ומניחים בתבנית הפאי (מבלי למתוח את הבצק). מסירים את הבצק הגולש מעבר לשולי התבנית. דוקרים את פני הבצק עם מזלג ואופים את הקלתית אפייה חלקית, כ-15 דקות. מניחים להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים), מניחים את הסוכר, החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים עד שהם נמסו לתערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לתערובת חלקה וסמיכה. מסירים את הקערה מהחום ומוסיפים את הרום, הוניל, הביצים והמלח. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה לתבנית. מסדרים את הפקאנים השלמים מעל, במעגלים. אופים בתנור עד שהפאי תפח מעט והתייצב במרכז, כ-25 דקות. במידה והפקאנים משחירים מהר מדי מכסים את הפאי בנייר כסף עד לסיום האפייה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מצננים את הפאי לחלוטין לפני ההגשה. פרוסים למשולשים ומגישים בתוספת קצפת.

הכנת? כאן מדרגים
(731)