פאי מרנג לימון
פאי בצק פריך ממולא בקרם שמנת אוורירי בטעם לימון, מנה אחרונה נהדרת להגשה לצד שתייה חמה

המרכיבים ל 6 מנות/ תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
- 1.5 כוסות קמח
- 3 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם (1 חבילה) חמאה, קרה מאוד
- 3-4 כפות מים קרים
- 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 6 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- מיץ מ-2 לימונים / 6 כפות תרכיז מיץ לימונים קפוא
- גרידת קליפת 1/2 לימון
- 3 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס מים קרים
- 6 חלבונים
- קורט מלח
- 1.5 כוסות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה של 170-180 מעלות.
-
02.
להכנת הבצק: מערבלים במעבד מזון עם להב מתכת את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מעבדים יחדיו בפולסים, לקבלת תערובת פירורית עדינה. מוסיפים את המים בהדרגה רק עד לקבלת כדור בצק. מצננים.
-
03.
מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד. מניחים את הבצק על תבנית פאי וחותכים מסביב לקבלת גימור אחיד ויפה.
-
04.
לקבלת קלתית שטוחה, מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעליו קטניות יבשות. אופים למשך 20-25 דקות, עד שהבצק שחום ואפוי. מוציאים את הקלתית האפויה, מצננים לטמפרטורת החדר בעודה בתבנית ומסירים בזהירות את השעועית (ניתן לשמור אותה בכלי סגור לשימוש אחר ונוסף).
טיימר מופעל
-
05.
להכנת המלית: שמים בסיר את השמנת, החלמונים, הסוכר ותמצית הווניל. מגוררים לתוך הסיר קליפת חצי לימון ומוסיפים את המיץ. מבשלים על חום נמוך ביותר, תוך כדי טריפה עד לתחילת בעבוע. (ניתן לעשות שלב זה בסיר כפול מעל אדי מים). ממיסים את הקורנפלור במים הקרים לקבלת נוזל לבן ויוצקים אותו לתערובת שבסיר, תוך כדי בחישה. טורפים במהירות קבועה לקבלת קרם סמיך, חלק ואחיד.
-
06.
יוצקים את הקרם מהסיר לקערה, כדי להוריד מיד את הטמפרטורה. מערבבים כדי שהקרם לא יתגבש.
-
07.
יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה בתבנית ומחליקים את החלק העליון.
-
08.
להכנת המרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים עם המלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים לערבל לקבלת קצף אחיד, יציב ומבריק.
-
09.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים מעל הקרם בתבנית בצורה יפה. (אפשר גם להערים את המרנג על הפאי בעזרת כף לערמה "פרועה").
-
10.
אופים את הפאי במרכז התנור בחום בינוני-נמוך של 150-170 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהמרנג מתחיל להזהיב.
טיימר מופעל