פאי אפרסקים טבעוני עם קרם אפרסקים ואפרסקים טריים
מילוי קרמי בטעם אפרסק עם פרוסות אפרסקים טריות וכל זה על בצק פריך. תענוג

המרכיבים ל 8:
- 1 כוס + 1 כף קמח
- 1/3 כוס שקדים טחונים
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס חלב שקדים תנובה
- 2 משקאות סויה תנובה בטעם אפרסק
- 1/2 כוס חלב שקדים תנובה או מים
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 4 אפרסקים מגולענים פרוסים לפלחים
- להגשה: פיסטוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, שקדים, אבקת סוכר, סוכר וניל ומלח. מוסיפים שמן וחלב שקדים ומערבבים לבצק אחיד. מניחים מחוץ למקרר ל 20 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מרדדים את הבצק ומצפים את התבנית. חותכים בסכין חדה שוליים מיותרים. אופים 15-20 דקות עד שהבצק יבש וזהוב.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים בסיר חלב או מים וקורנפלור, מוסיפים משקאות סויה ומביאים לסף רתיחה, מבשלים 3-4 דקות עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש. מצננים ויוצקים על תחתית הבצק האפויה. מאחסנים במקרר מכוסה.
טיימר מופעל
-
04.
לפני ההגשה מסדרים את האפרסקים, מפזרים פיסטוק ומגישים.