עקיצת דבורה
עוגה במלית שמנת, תערובת קרמל ואגוזים ומכוסה בקצפת. מנה נהדרת לאירוח קל בכל עת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
לבסיס:
- 4 חלמונים
- 4 חלבונים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כוס שמן
- לציפוי:
- 50 גרם חמאה/מחמאה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף גדושה אבקת נס קפה
- כוס אגוזים קצוצים גס
לקצפת:
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג
הוראות הכנה:
-
01.
הכנתבסיס העוגה:מקציפים את החלמונים עם 1 כוס סוכר ומוסיפים לאחר מכן את שאר החומרים עד לתערובת אחידה.
-
02.
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקצף יציב ומוסיפים לתערובת של החלמונים בתנועת עטיפה.
-
03.
אופים בתבנית משומנת בחום של 150 מעלות בערך כ-50 דק'. בודקים עם קיסם לפני שמוציאים מהתנור.יש לתת לעוגה להתקרר ולפרוס את העוגה באמצע גובהה לשני חצאים.
-
04.
הכנת המלית:להרתיח את כל החומרים. לשפוך מעט על חצי העוגה התחתונה. להוסיף לרוטב את האגוזים הקצוצים.
-
05.
הכנת הקצפת: מכניסים לקערה שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב ומקציפים.
-
06.
למרוח את הקצפת על החצי התחתון של העוגה. להניח את החצי העליון ולשפוך את תערובת הקרמל (מהסיר) עם האגוזים.
-
07.
רצוי להניח לעוגה כ-3 שעות במקרר.
הכנת? כאן מדרגים