מתכון עקיצת דבורה | השף הלבן

עקיצת דבורה

עוגה במלית שמנת, תערובת קרמל ואגוזים ומכוסה בקצפת. מנה נהדרת לאירוח קל בכל עת

מאת: טלי קמחי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עקיצת דבורה

המרכיבים ל8 מנות:

לבסיס:
  • 4 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כוס שמן
  • לציפוי:
  • 50 גרם חמאה/מחמאה
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה אבקת נס קפה
  • כוס אגוזים קצוצים גס
לקצפת:
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנתבסיס העוגה:מקציפים את החלמונים עם 1 כוס סוכר ומוסיפים לאחר מכן את שאר החומרים עד לתערובת אחידה.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקצף יציב ומוסיפים לתערובת של החלמונים בתנועת עטיפה.

  • 03.

    אופים בתבנית משומנת בחום של 150 מעלות בערך כ-50 דק'. בודקים עם קיסם לפני שמוציאים מהתנור.יש לתת לעוגה להתקרר ולפרוס את העוגה באמצע גובהה לשני חצאים.

  • 04.

    הכנת המלית:להרתיח את כל החומרים. לשפוך מעט על חצי העוגה התחתונה. להוסיף לרוטב את האגוזים הקצוצים.

  • 05.

    הכנת הקצפת: מכניסים לקערה שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב ומקציפים.

  • 06.

    למרוח את הקצפת על החצי התחתון של העוגה. להניח את החצי העליון ולשפוך את תערובת הקרמל (מהסיר) עם האגוזים.

  • 07.

    רצוי להניח לעוגה כ-3 שעות במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(116)