עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים - עוגה חגיגית לראש השנה | השף הלבן

עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים

תפוחים, תמרים ואגוזים זה שילוב שתמיד עובד מעולה ביחד. אז קבלו את גרסאת העוגה – היא נימוחה ורכה, קלה להכנה ואפילו לא דורשת מיקסר!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל עוגה אחת:

  • 420 גרם קמח (3 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 3 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
  • 1/4 כפית מלח
  • כפית קינמון
  • 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
  • 4 ביצים בגודל L
  • 220 גרם חמאה של "תנובה" מומסת ופושרת
  • כפית תמצית וניל
  • גביע שמנת חמוצה של "תנובה"
  • 4 תפוחי גרנד סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
  • כוס תמרים קצוצים גס
  • ¾ כוס פקאנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170º. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.

  • 02.

    להכנת העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, א. האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. בקערה גדולה טורפים את הסוכר, ביצים, החמאה המומסת, הוניל והשמנת החמוצה.

  • 03.

    מקפלים את תערובת הקמח לקערה עם הנוזלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את קוביות התפוחים, התמרים והפקאנים ומקפלים עד להטמעתם בבלילה.

  • 04.

    אופים כ-45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה במשך עשר דקות בטמפ' החדר והופכים אותה על צלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:55:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.