עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים
תפוחים, תמרים ואגוזים זה שילוב שתמיד עובד מעולה ביחד. אז קבלו את גרסאת העוגה – היא נימוחה ורכה, קלה להכנה ואפילו לא דורשת מיקסר!

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 420 גרם קמח (3 כוסות)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
- 3 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
- 1/4 כפית מלח
- כפית קינמון
- 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
- 4 ביצים בגודל L
- 220 גרם חמאה של "תנובה" מומסת ופושרת
- כפית תמצית וניל
- גביע שמנת חמוצה של "תנובה"
- 4 תפוחי גרנד סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
- כוס תמרים קצוצים גס
- ¾ כוס פקאנים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170º. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.
-
02.
להכנת העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, א. האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. בקערה גדולה טורפים את הסוכר, ביצים, החמאה המומסת, הוניל והשמנת החמוצה.
-
03.
מקפלים את תערובת הקמח לקערה עם הנוזלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את קוביות התפוחים, התמרים והפקאנים ומקפלים עד להטמעתם בבלילה.
-
04.
אופים כ-45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה במשך עשר דקות בטמפ' החדר והופכים אותה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל