עוגת תפוחים ומרציפן
שילוב של תפוחים עם נגיעות מרציפן מתוקות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל6-8מנות תבנית בקוטר 20-24 ס"מ:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות סודה לשתיה
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 3 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות גדולות
- 100 גרם מרציפן, קצוץ לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 0.125 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
- 2 ביצים, טרופות
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20/24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
-
02.
בקערה, מניחים את הקמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים את קוביות התפוחים והמרציפן ומערבבים היטב לכיסוי.
-
04.
בקערית נפרדת מניחים את החמאה המומסת, תמצית שקדים (אם משתמשים) והביצים הטרופות ומערבבים היטב, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
05.
יוצקים את הבלילה לתערובת התפוחים והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה , לא יותר. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
-
06.
אופים בתנור עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים ומעבירים לרשת, לצינון מלא.
טיימר מופעל
-
07.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים