עוגת שמרים עם גבינת כנען, פטל וקראמבל
אין כמו עוגת שמרים לסוף השבוע: עדי קלינגהופר הכינה עוגת שמרים מפנקת במילוי גבינת כנען מתקתקה ופטל שאי אפשר להפסיק ליישר

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 470 גרם קמח
- 21 גרם שמרים טריים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 ביצה
- 240 מ"ל חלב
- 60 גרם חמאה
- קורט מלח
- ביצה להברשה
- 1 חבילה גבינת כנען 5% של תנובה
- 2 חלמונים
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 1/3 כוס שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
- פטל
- 80 גרם אבקת סוכר
- 45 גרם קמח
- 45 גרם חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.
-
02.
מתחילים עם הבצק - בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.
-
03.
לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
-
04.
מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
-
05.
כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק
-
06.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
-
07.
ממשיכים אל מלית הגבינה – בקערה מניחים גבינת כנען, חלמונים, פודינג וניל, קורנפלור ושמנת מתוקה, מערבבים הכל היטב עד קבלת קרם גבינה יציב.
-
08.
ממשיכים אל עיצוב השושנים - מרדדים (על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את מלית הגבינה באופן שווה. מפזרים פטל ומגלגלים לרולדה.
-
09.
את הרולדה פורסים ל-12 יחידות.
-
10.
את השושנים מניחים בתבנית משומנת ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
-
11.
מכינים את הקראמבלס – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר, קמח ומפעילים עד קבלת פירורים.
-
12.
לאחר התפחת השושנים מברישים את הבצק בביצה, מפזרים מעט פטל, מפזרים קראמבלס בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה מלאה. זמן האפייה משתנה לפי גודל השושנים.
טיימר מופעל
-
13.
לאחר אפייה מוציאים לצינון, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
-
14.
בתאבון!
הידעת?
העוגה נשמרת במקרר במשך 3 ימים.