עוגת שמרים עם גבינת כנען, פטל וקראמבל - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת שמרים עם גבינת כנען, פטל וקראמבל

אין כמו עוגת שמרים לסוף השבוע: עדי קלינגהופר הכינה עוגת שמרים מפנקת במילוי גבינת כנען מתקתקה ופטל שאי אפשר להפסיק ליישר

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמרים עם גבינת כנען, פטל וקראמבל
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק שמרים:
  • 470 גרם קמח
  • 21 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 ביצה
  • 240 מ"ל חלב
  • 60 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • ביצה להברשה
למילוי גבינה:
  • 1 חבילה גבינת כנען 5% של תנובה
  • 2 חלמונים
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
  • פטל 
לקראמבלס:
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 45 גרם קמח
  • 45 גרם חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

  • 02.

    מתחילים עם הבצק - בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

  • 03.

    לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

  • 04.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.

  • 05.

    כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק

  • 06.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

  • 07.

    ממשיכים אל מלית הגבינה – בקערה מניחים גבינת כנען, חלמונים, פודינג וניל, קורנפלור ושמנת מתוקה, מערבבים הכל היטב עד קבלת קרם גבינה יציב.

  • 08.

    ממשיכים אל עיצוב השושנים - מרדדים (על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את מלית הגבינה באופן שווה. מפזרים פטל ומגלגלים לרולדה.

  • 09.

    את הרולדה פורסים ל-12 יחידות.

  • 10.

    את השושנים מניחים בתבנית משומנת ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

  • 11.

    מכינים את הקראמבלס – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר, קמח ומפעילים עד קבלת פירורים.

  • 12.

    לאחר התפחת השושנים מברישים את הבצק בביצה, מפזרים מעט פטל, מפזרים קראמבלס בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה מלאה. זמן האפייה משתנה לפי גודל השושנים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 13.

    לאחר אפייה מוציאים לצינון, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. 

  • 14.

    בתאבון!

הידעת?

העוגה נשמרת במקרר במשך 3 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.