עוגת שמנת חמוצה – עם אגוזים וקינמון | השף הלבן

עוגת שמנת חמוצה, אגוזים וקינמון – מפנקת וטעימה 

עוגת קינמון של סבתא, עשירה ומפנקת בזכות השמנת החמוצה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמנת חמוצה, אגוזים וקינמון – מפנקת וטעימה 

המרכיבים ל 8:

  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפ’ החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים טרופות
  • 1.25 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת תנובה 15%
למלית:
  • 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס אגוזים (לוז פקאן ועוד) קצוצים גס
  • 1 כפית גדושה קינמון
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק בקוטר 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

  • 03.

    מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.

  • 04.

    מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם השמנת ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים מחצית מתערובת הבצק לתבנית משומנת ומפזרים מעל מחצית מהמלית. מכסים ביתרת התערובת ומפזרים את יתרת המלית. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(38)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.