עוגת שיש פשוטה
הכי פשוט, הכי טעים – מתכון לעוגת שיש פשוטה וטעימה שתמלא את הבית בניחוחות אפייה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- מרגרינה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס חלב
- 6 כפות אבקת קקאו ממותקת
- 1 כף קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל150 מעלות טורבו.
-
02.
בשתי קערות נפרדות להפריד חלבונים וחלמונים.
-
03.
בקערת המיקסר את החלבונים (החלק הלבן) מקציפים עם כוס אחת סוכר.
-
04.
בקערה שניה בוחשים עם החלמונים (החלק הצהוב) את כוס הסוכר השניה, סוכר וניל, גולדבנד רכה, קמח וחלב היטב שלא יהיו גושים. מקפלים לתוך התערובת בעדינות את קצף הביצים.
-
05.
משמנים תבנית בקוטר 28 ושופכים לתוכה 3/4 מהתערובת.
-
06.
לרבע הנותר מוסיפים את אבקת הקקאו והקינמון בוחשים היטב ומקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות לתוך התערובת. זמן האפיה משתנה בין התנורים ונע בין 40 דקות לשעה. עד שהעוגה משחימה, לבדוק שהקיסם יוצא יבש לחלוטין.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים