עוגת ״קסטה״ ופירות יער – קינוח וינטג׳ עם הילדים | השף הלבן

עוגת ״קסטה״ ופירות יער

בואו להכין קינוח קל, מהיר וטעים יחד עם הילדים בבית! אפרת ליכטנשטט סידרה לכם מתכון לעוגת "קסטה" וניל ופירות יער שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל12:

  • 24 ביסקוויטים (או יותר - לפי התבנית)
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאד
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 חבילות (500 גרם) גבינה לבנה 9%-5% תנובה
  • 100 גרם פירות יער מופשרים
גודל תבנית: תבנית בגודל 22x22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס״מ בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים ביסקוויטים על כל התבנית. (זכרו את הכיוון שבו סידרתם את הביסקוויטים!)

  • 03.

    בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה וסוכר ומקציפים לקרם יציב.

  • 04.

    מוסיפים את האינסטנט פודינג וקופסת גבינה לבנה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

  • 05.

    מוסיפים גם את הקופסא השנייה ומקפלים בעדינות.

  • 06.

    מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ומורחים לשכבה אחידה.

  • 07.

    מוסיפים לתערובת שנשארה את פירות היער ומערבבים.

  • 08.

    מעבירים את הגבינה ופירות היער לתבנית ומורחים בעדינות על השכבה הלבנה, לשכבה אחידה.

  • 09.

    מסדרים ביסקוויטים על הגבינה לפי הסדר בו סידרתם בהתחלה. 

  • 10.

    מעבירים את התבנית למקפיא לחמש שעות או לילה שלם.

  • 11.

    מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים ל״קטסות״.

  • 12.

    שומרים בקופסא אטומה במקפיא.

  • 13.

    מומלץ להוציא מהמקפיא כחמש דקות לפני ההגשה.

הידעת?

טיפים:

אפשר גם להשתמש בתערובת מנגו חתוך של סנפרוסט אך במקרה זה יש לטחון את המנגו המופשר במעבד מזון

הכנת? כאן מדרגים
(13)