מתכון עוגת קומות זוגית | השף הלבן

עוגת קומות זוגית

עוגה נחמדה ומרשימה להגשה לאורחים שהגיעו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קומות זוגית

המרכיבים ל10 מנות:

  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 30 גרם חמאה מומסת
לקצפת:
  • 1 קופסה שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-175 מעלות. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה כ-8 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת הביצים יחד עם החמאה המומסת.

  • 03.

    מערבבים בעדינות לתערובת חלקה, משמנים תבנית עגולה בקוטר 12 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, יוצקים לתוכה מחצית מהתערובת ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגה זהובה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מחלצים את העוגה מן התבנית, מנקים היטב את התבנית ומשמנים אותה שוב. יוצקים לתוכה את מחצית התערובת שנותרה ומכניסים אותה לתנור ל-15 דקות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    בעזרת סכין חדה פורסים כל עוגה לרוחב לשני עיגולים שווים. הקצפת:

  • 06.

    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה, ומוסיפים מעט צבע מאכל, אם רוצים. בניית העוגה:

  • 07.

    מניחים על צלחת עיגול אחד של עוגה ומורחים מעליו רבע מכמות הקצפת.

  • 08.

    מניחים עיגול נוסף, מורחים גם מעליו קצפת וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

  • 09.

    אפשר לקשט מעל בוורד מהגינה (ללא ריסוס) או בפרח מסוכר (להשיג בחנויות המתמחות בצורכי אפייה). מגישים מיד, עם שתי כפיות.

הכנת? כאן מדרגים
(161)