עוגת קומות זוגית
עוגה נחמדה ומרשימה להגשה לאורחים שהגיעו
המרכיבים ל10 מנות:
- 2 ביצים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 30 גרם חמאה מומסת
- 1 קופסה שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-175 מעלות. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה כ-8 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת הביצים יחד עם החמאה המומסת.
-
03.
מערבבים בעדינות לתערובת חלקה, משמנים תבנית עגולה בקוטר 12 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, יוצקים לתוכה מחצית מהתערובת ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגה זהובה. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מחלצים את העוגה מן התבנית, מנקים היטב את התבנית ומשמנים אותה שוב. יוצקים לתוכה את מחצית התערובת שנותרה ומכניסים אותה לתנור ל-15 דקות. מצננים.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת סכין חדה פורסים כל עוגה לרוחב לשני עיגולים שווים. הקצפת:
-
06.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה, ומוסיפים מעט צבע מאכל, אם רוצים. בניית העוגה:
-
07.
מניחים על צלחת עיגול אחד של עוגה ומורחים מעליו רבע מכמות הקצפת.
-
08.
מניחים עיגול נוסף, מורחים גם מעליו קצפת וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
-
09.
אפשר לקשט מעל בוורד מהגינה (ללא ריסוס) או בפרח מסוכר (להשיג בחנויות המתמחות בצורכי אפייה). מגישים מיד, עם שתי כפיות.