עוגת פסיפלורה ויוגורט עזים
נצלו את פרי העונה לעוגה משגעת וקלה להכנה, בלי מיקסר, משישה מרכיבים בלבד.

המרכיבים ל פס אינגליש קייק:
- 150 גרם חמאה רכה
 - 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
 - 2 ביצים גדולות
 - 150 מ"ל (1 גביע קטן) יוגורט עזים תנובה
 - 50 מ"ל (1/5 כוס) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים
 - 1 כף גדושה זרעי פסיפלורה
 - 170 גרם (כוס ועוד 3 כפות) קמח תופח
 - אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות והפעילו. הוציאו וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שמסננים את המיץ מזרעים, אך שומרים כף אחת גדושה מהזרעים. אם העוגה מיועדת לילדים או לקשישים – ותרו על הזרעים.
 - 
								02.
								
מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.
 - 
								03.
								
בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.
 - 
								04.
								
מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
 - 
								05.
								
מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.
 - 
								06.
								
מוסיפים מיץ פסיפלורה וכף גדושה זרעי פסיפלורה ומערבבים במרית.
 - 
								07.
								
מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.
 - 
								08.
								
יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים, מכניסים לתנור ואופים במשך 34-36 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
טיימר מופעל
 
									

