עוגת עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית | השף הלבן

עוגת עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית

קינוח שוקולדי נהדר ומפנק שישמח את כל מי שאנחנו אוהבים

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אפיק גבאי

המרכיבים ל8:

  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר, קצוץ דק
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי שיבולת שועל
להגשה:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% תנובה
  • 1 כפית סוכר
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • גלידה בטעם שאוהבים
  • 1 שקית חטיף פופקורן מתוק
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה תנובה, רכה
  • ½ כפית מלח ים
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
גודל תבנית: תבנית בראוניז או עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים סוכר חום, סוכר, חמאה ומלח ובעזרת כף עץ מערבבים לתערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה נפרדת מניחים את הקמח, סודה לשתיה, ¾ כוס שוקולד קצוץ ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית או עם קצות האצבעות משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את שבבי השוקולד הנותרים. אופים את העוגה עד להזהבה, כ- 20-25 דקות ומניחים להתקרר בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    לקצפת: בקערה נקייה מניחים ½ מיכל שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים 1 כפית סוכר ומקציפים מספר שניות.

  • 06.

    לרוטב שוקולד, מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן, מחממים את ½ מיכל השמנת מתוקה הנותר עד לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים 2 דקות לפני שמערבבים היטב לרוטב מבריק וסמיך.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    להגשה: פורסים את העוגיה למשולשים ומגישים בתוספת כדור גלידה, קצפת, רוטב שוקולד ופופקורן מתוק.

הכנת? כאן מדרגים
(11)