מתכון עוגת סילאן ואגסים בניחוח לוונדר | השף הלבן

עוגת סילאן ואגסים בניחוח לוונדר

העוגה הזו נראית פשוטה ולא מרשימה, אבל היא רכה, עסיסית וטעמה משובח ביותר. לארומה המיוחדת אחראיים פרחי הלוונדר הטריים שמוסיפים לתערובת העוגה (איפה משיגים? מגדלים בגינה או קונים עציץ במשתלה). העסיסיות מגיעה מהסילאן ומהאגסים. אגוזי מלך מוסיפים פריכות וטעם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת סילאן ואגסים בניחוח לוונדר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

  • 6 אגסים בינוניים בשלים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 12 חצאים יפים של אגוזי מלך
  • 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • ½ כוס (120 מ"ל) סילאן טהור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅛ כפית פרחי לוונדר טריים קצוצים דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית גרגרי קפה נמס מומסת ב־6 כפות מים
להברשה:
  • 2 כפות סילאן מדוללות ב־2 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית טבעת בחמאה (אפשר לרפד את התחתית בעיגול של נייר אפייה). קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורכם ומוציאים את הליבה בעזרת כפית כדורית. מסלקים את הסיב הנוקשה שעובר לאורך מרכז האגס. ממלאים את השקע שבכל חצי אגס בחצי אגוז, הצד הקמור כלפי חוץ, ומסדרים את חצאי האגסים במעגל על תחתית התבנית כשהצד הממולא באגוז כלפי מטה והקצה הצר פונה למרכז. זורים את האגוזים הקצוצים ברווחים שבין חצאי האגסים.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 03.

    מכינים את תערובת העוגה. מערבלים חמאה וסוכר בקערה במשך 3 דקות. מוסיפים את הסילאן בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים וניל, לוונדר וביצים - אחת בכל פעם. מערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח ומוסיפים את הקפה המומס. מערבלים רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    יוצקים את תערובת העוגה על חצאי האגסים ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    הופכים את העוגה על מגש ומברישים את פניה בסילאן מדולל במים. משהים לספיגה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)