עוגת סברינה
הקינוח הנוסטלגי במינימום מאמץ: עוגה לחה, עסיסית ומתוקה
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל תבנית בקוטר 26:
- 2 מכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
- תמצית וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
- לבצק:
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות פרורי לחם
- 1 אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1/4 כוס שמן
- לסירופ סוכר:
- 1/2 1 כוס יין
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 1 בקבוקון תמצית רום
- חומרים לקצפת:
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מקציפים את החלבון ואת הסוכר עד לקבלת קצף אחיד אך לא קשה. 
- 
								02.
								מוסיפים את פרורי הלחם לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה. 
- 
								03.
								יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהוב. טיימר מופעל
- 
								04.
								מרכזים את כל החומרים על האש עד שהסוכר נמס והנוזל נהיה סמיך במידה הרצויה. 
- 
								05.
								יוצקים על עוגת הסברינה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים. חשוב שהעוגה תהיה חמה וכך גם הסירופ. 
- 
								06.
								מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף אחיד ונוקשה. 
- 
								07.
								מורחים שכבה אחידה מעל העוגה הספוגה ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.משאירים מעט סירופ ויוצקים לפני ההגשה מעל העוגה. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

