מתכון עוגת סברינה | השף הלבן

עוגת סברינה

הקינוח הנוסטלגי במינימום מאמץ: עוגה לחה, עסיסית ומתוקה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת סברינה

המרכיבים ל תבנית בקוטר 26:

  • 2  מכלי שמנת עמידה לקצפת  38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • תמצית וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • לבצק:
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פרורי לחם
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • לסירופ סוכר:
  • 1/2 1 כוס יין
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 בקבוקון תמצית רום
  • חומרים לקצפת:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את החלבון ואת הסוכר עד לקבלת קצף אחיד אך לא קשה.

  • 02.

    מוסיפים את פרורי הלחם לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה.

  • 03.

    יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מרכזים את כל החומרים על האש עד שהסוכר נמס והנוזל נהיה סמיך במידה הרצויה.

  • 05.

    יוצקים על עוגת הסברינה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים. חשוב שהעוגה תהיה חמה וכך גם הסירופ.

  • 06.

    מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף אחיד ונוקשה.

  • 07.

    מורחים שכבה אחידה מעל העוגה הספוגה ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.משאירים מעט סירופ ויוצקים לפני ההגשה מעל העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(180)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.