מתכון עוגת מצות לפסח | השף הלבן

עוגת מצות לפסח

עוגה חגיגית וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מצות לפסח

המרכיבים ל10 מנות:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 3 כפות סוכר גדושות
  • 3 כפות קקאו גדושות
  • 3 כפות מים
  • 8 מצות
  • כוס יין אדום מתוק
  • חופן קוקוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה

  • 02.

    מכניסים לסיר קטן את קוביות השוקולד, את הקקאו, את הסוכר ואת מים, מבשלים על אש קטנה ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה, ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי, אלא משחתי. בינתיים יוצקים יין על כל מצה משני הצדדים, עד שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.

  • 05.

    מורחים באמצעות מרית מתערובת השוקולד על צד אחד של כל מצה.

  • 06.

    מניחים את המצות זו על גבי זו, כשהצד המרוח בשוקולד למעלה.

  • 07.

    מפזרים קוקוס על המצה העליונה.

  • 08.

    מכניסים למקרר ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(248)