עוגת מצות לפסח
עוגה חגיגית וקלה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
- 3 כפות סוכר גדושות
- 3 כפות קקאו גדושות
- 3 כפות מים
- 8 מצות
- כוס יין אדום מתוק
- חופן קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה
-
02.
מכניסים לסיר קטן את קוביות השוקולד, את הקקאו, את הסוכר ואת מים, מבשלים על אש קטנה ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה, ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי, אלא משחתי. בינתיים יוצקים יין על כל מצה משני הצדדים, עד שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.
-
05.
מורחים באמצעות מרית מתערובת השוקולד על צד אחד של כל מצה.
-
06.
מניחים את המצות זו על גבי זו, כשהצד המרוח בשוקולד למעלה.
-
07.
מפזרים קוקוס על המצה העליונה.
-
08.
מכניסים למקרר ומגישים קר.
הכנת? כאן מדרגים