עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ
עוגה קייצית ומשמחת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 פיסות עוגה:
לבסיס:
- 2/3 כוס קמח
- קומץ אבקת אפיה - חשוב שזה יהיה ממש מעט, פחות מכפית!
- חצי שקית סוכר וניל
- חצי כוס סוכר
- 2 כפיות קקאו
- כף שמן
- 1/3 כוס מים פושרים
- ביצה אחת
- 1/3 כוס מים רותחים בצד
למוס:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
- גביע קרלו שוקולד
- 1 אריזה של אינסטנט פודינג שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבסיס: מערבבים תחילה את כל החומרים ללא המים הרותחים שהשארנו בצד.
-
02.
לאחר שערבבנו היטב ואין גושים, מוסיפים את המים הרותחים, ושופכים לתבנית מלבנית רגילה.
-
03.
משטחים את התערובת כך שתכסה את כל התבנית (צריך לצאת לנו בסיס בעובי סנטימטר בערך).
-
04.
מכניסים לתנור בחום 170 מעלות שחומם מראש, למשך 15 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש אך עם פירורים עליו. מוציאים לצינון מלא. להכנת המוס:
טיימר מופעל
-
05.
מכניסים לקערה את 2 המיכלים של שמנת מתוקה השף הלבן, גביע קרלו שוקולד, ואבקת אינסטנט פודינג.
-
06.
מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
-
07.
לאחר שהבסיס התקרר לגמרי, מורחים את המוס על הבסיס ומכניסים למקפיא למשך שעתיים וחצי. לאחר מכן ניתן לאכול את העוגה.
הכנת? כאן מדרגים