מתכון עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ

עוגה קייצית ומשמחת

מאת: אייל מלכה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד קרה וטעימה מיוחדת לקיץ

המרכיבים ל20 פיסות עוגה:

לבסיס:
  • 2/3 כוס קמח
  • קומץ אבקת אפיה - חשוב שזה יהיה ממש מעט, פחות מכפית!
  • חצי שקית סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפיות קקאו
  • כף שמן
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • ביצה אחת
  • 1/3 כוס מים רותחים בצד
למוס:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
  • גביע קרלו שוקולד
  • 1 אריזה של אינסטנט פודינג שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכנת הבסיס: מערבבים תחילה את כל החומרים ללא המים הרותחים שהשארנו בצד.

  • 02.

    לאחר שערבבנו היטב ואין גושים, מוסיפים את המים הרותחים, ושופכים לתבנית מלבנית רגילה.

  • 03.

    משטחים את התערובת כך שתכסה את כל התבנית (צריך לצאת לנו בסיס בעובי סנטימטר בערך).

  • 04.

     מכניסים לתנור בחום 170 מעלות שחומם מראש, למשך 15 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש אך עם פירורים עליו. מוציאים לצינון מלא. להכנת המוס:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מכניסים לקערה את 2 המיכלים של שמנת מתוקה השף הלבן, גביע קרלו שוקולד, ואבקת אינסטנט פודינג.

  • 06.

    מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

  • 07.

     לאחר שהבסיס התקרר לגמרי, מורחים את המוס על הבסיס ומכניסים למקפיא למשך שעתיים וחצי. לאחר מכן ניתן לאכול את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(236)