מתכון עוגת מוס לימון ממוצרים שיש בבית | השף הלבן

עוגת מוס לימון

עוגה לימונית קלילה, שמכינים ממרכיבים ששולפים מהמקרר ומהמזווה: חלב וקצפת, תרכיזים קפואים, ביסקוויטים ומרשמלו

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס לימון
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - 6 מנות:

לבסיס
  • 175 גרם פירורי ביסקוויט
  • 3 כפות סוכר
  • 90 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 3 כפות קוקוס טחון
למוס הלימון
  • 200 גרם תרכיז לימון קפוא
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף סוכר
  • 300 גרם מרשמלו לבנים
  • 3 כפות רכז תפוזים קפוא (תורם טעם וצבע)
  • ¼1 כוסות (210 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 2-1 כפות שבבי קוקוס מתוקים לעיטור (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    מערבבים את פירורי הביסקוויט עם הסוכר בקערה (או טוחנים יחד ביסקוויטים וסוכר ומעבירים לקערה).

  • 03.

    מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים קוקוס ומערבבים שוב. מעבירים ⅔ מכמות התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ,

  • 05.

    מפזרים על התחתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב.

  • 06.

    מפזרים את שארית תערובת הפירורים בתבנית בגודל בינוני (בלי להדק).

  • 07.

    אופים את שתי התבניות יחד בתנור במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 08.

    מערבבים במזלג את התערובת שבתבנית הבינונית (הלא מהודקת). מצננים לגמרי.

  • 09.

    בסיר בינוני מערבבים יחד תרכיז לימון, חלב וסוכר. מוסיפים את המרשמלו, ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהמרשמלו נמסים לגמרי (נזהרים לא להניח לתערובת להגיע לרתיחה).

  • 10.

    מסירים מהאש, בוחשים פנימה את רכז התפוזים, וטורפים היטב.

  • 11.

    מעבירים לקערה, ומצננים במקרר במשך 30-20 דקות, עד שהתערובת סמיכה כמו יוגורט דליל - טורפים היטב כל 10-7 דקות, כדי להבטיח שהתערובת תסמיך באופן אחיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    . מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הלימון והמרשמלו. מעבירים את תערובת הלימון לקערת הקצפת, ומבליעים בתנועות קיפול עד ששתי התערובת מתאחדות.

  • 13.

    יוצקים את המוס על בסיס פירורי הביסקוויט שבתבנית.

  • 14.

    זורים למעלה את פירורי הביסקוויט האפויים שבתבנית השנייה, ומהדקים קלות.

  • 15.

    מכסים ומקררים במשך 12 שעות, עד שהעוגה מתייצבת.

  • 16.

    מעטרים בשבבי קוקוס מתוקים.

הכנת? כאן מדרגים
(385)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.