עוגת מוס לימון
עוגת מוס לימון בלתי נשכחת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: חיה אילונה דר
המרכיבים לתבנית 26:
המצרכים לעוגה:
- 3 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם אגוזים טחונים
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
- 2 כפות קמח מצה
המצרכים למוס הלימון:
- 5 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס סוכר
- שקיק ג'לטין (14 גרם)
- כוס מים רותחים
- שמנת מתוקה
לקישוט:
- מקלות שוקולד כפסק זמן
- עיגולי שוקולד
- 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס:
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
03.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.
-
04.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
-
05.
מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.
-
06.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה וקיסם יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
07.
הכנת מוס הלימון:
-
08.
מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.
-
09.
ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.
-
10.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.
-
11.
מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.
-
12.
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת ויוצקים על פני העוגה.
-
13.
מכניסים למקרר למשך לילה.
-
14.
למחרת מוציאים את העוגה ומקשטים אותה במקלות שוקולד מוצמדים סביב השוליים, מעל מזליפים סביב עיטורי קצפת ועל כל עיטור מניחים עיגול שוקולד.
הכנת? כאן מדרגים