מתכון עוגת מוס לימון | השף הלבן

עוגת מוס לימון

עוגת מוס לימון בלתי נשכחת

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס לימון
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים לתבנית 26:

המצרכים לעוגה:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 כפות קמח מצה
המצרכים למוס הלימון:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקיק ג'לטין (14 גרם)
  • כוס מים רותחים
  • שמנת מתוקה
לקישוט:
  • מקלות שוקולד כפסק זמן
  • עיגולי שוקולד
  • 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס:

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.

  • 04.

    מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

  • 05.

    מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.

  • 06.

    יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה וקיסם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    הכנת מוס הלימון:

  • 08.

    מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.

  • 09.

    ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.

  • 10.

    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.

  • 11.

    מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.

  • 12.

    מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת ויוצקים על פני העוגה.

  • 13.

    מכניסים למקרר למשך לילה.

  • 14.

    למחרת מוציאים את העוגה ומקשטים אותה במקלות שוקולד מוצמדים סביב השוליים, מעל מזליפים סביב עיטורי קצפת ועל כל עיטור מניחים עיגול שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(119)