מתכון עוגת מוס לימון | השף הלבן

עוגת מוס לימון

עוגת מוס לימון בלתי נשכחת

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס לימון
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים ל תבנית 26:

המצרכים לעוגה:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 כפות קמח מצה
המצרכים למוס הלימון:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקיק ג'לטין (14 גרם)
  • כוס מים רותחים
  • שמנת מתוקה
לקישוט:
  • מקלות שוקולד כפסק זמן
  • עיגולי שוקולד
  • 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס:

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.

  • 04.

    מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

  • 05.

    מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.

  • 06.

    יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה וקיסם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    הכנת מוס הלימון:

  • 08.

    מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.

  • 09.

    ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.

  • 10.

    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.

  • 11.

    מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.

  • 12.

    מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת ויוצקים על פני העוגה.

  • 13.

    מכניסים למקרר למשך לילה.

  • 14.

    למחרת מוציאים את העוגה ומקשטים אותה במקלות שוקולד מוצמדים סביב השוליים, מעל מזליפים סביב עיטורי קצפת ועל כל עיטור מניחים עיגול שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(119)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.