מתכון לעוגת מוס גבינה ותותים בחגיגה של טעמים
הגולשת אולגה ציגנוק משתפת אותנו במתכון לעוגה חגיגית וטעימה לכבוד חג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-14 מנות:
בסיס:
- פירורי ביסקוויטים, 300 גרם
- חמאה, 100 גרם, מומסת
גבינה:
- שמנת עמידה להקצפה 38%, 500 מ"ל
- גבינה לבנה 9%, 500 גרם
- סוכר, 2/3 כוס
- ג'לטין, 28 גרם
- חלב 3%, 1/3 כוס
- יופלה 3%, 1 גביע
- לימון, 3 כפות של מיץ + קליפה
- תותים, 600 גרם
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים על התבנית.
-
02.
ג'לטין שמים בחלב חם (לא רותח!) ל-20 דקות
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר
-
04.
מקציפים גבינה עם סוכר, לימון, ויופלה.
-
05.
מערבבים בין שמנת מתוקה למלית גבינה ומקפיצים יטב. (עוגה צריכה להיות דומה למוס (אוורירית)
-
06.
מחממים ג'לטין (לא לרתיחה), מקררים כמה דקות ומוסיפים למלית גבינה.
-
07.
חותכים תותים ושמים 1/2 על בסיס של תבנית.
-
08.
מעבירים לתוך תבנית, מוסיפים מעל תותים. שמים למקרר לפחות ל-6 שעות.
הכנת? כאן מדרגים