עוגת לימון עם יוגורט קוקוס ושקדים – טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת לימון עם יוגורט, קוקוס ושקדים

המסקוצ'ה המפורסמת של יונית צוקרמן בגרסה לימונית מרעננת עם יוגורט – גם בבלילה וגם בזיגוג! מדובר בעוגה המושלמת ליד התה עם שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת לימון עם יוגורט קוקוס ושקדים
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל עוגה אחת:

  • 6 ביצים XL (או 7 L)
  • כוס וחצי (250 גרם) סוכר
  • ¼ כוס לימון טרי סחוט
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3% תנובה
  • 1 כוס (200 גרם) שמן
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס
זיגוג:
  • יוגורט 3% תנובה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כף מיץ לימון
גודל תבנית: תבנית טורט עם רגליים בקוטר 25-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים, את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה.

  • 02.

    בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם מיץ תפוזים, שמן, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון, יוגורט ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ומערבבים.

  • 03.

    מאחדים בעדינות בצורת קיפול בין תערובת החלמונים לקצף החלמונים בעזרת מרית ולאחר מכן מוסיפים גם את הקוקוס וקמח השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית גבוהה עם חור (תבנית טורט) משומנת.

  • 05.

    אופים את העוגה בתנור על 160 מעלות במשך שעה ועשרים דקות.

  • 06.

    כשהעוגה יוצאת עוטפים בניילון נצמד. למה? הניילון הנצמד גורם לעוגה "להזיע" וכך היא הופכת לרטובה ועסיסית.

  • 07.

    מצננים את העוגה שעה וחצי-שעתיים. לאחר הצינון הופכים אותה על צלחת הגשה.

  • 08.

    מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג יחד ומורחים על העוגה. ניתן לשדרג גם עם גרידת לימון לעיטור. שומרים את העוגה בקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.