עוגת לימון עם יוגורט, קוקוס ושקדים
המסקוצ'ה המפורסמת של יונית צוקרמן בגרסה לימונית מרעננת עם יוגורט – גם בבלילה וגם בזיגוג! מדובר בעוגה המושלמת ליד התה עם שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 6 ביצים XL (או 7 L)
- כוס וחצי (250 גרם) סוכר
- ¼ כוס לימון טרי סחוט
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
- גרידת לימון מ-2 לימונים
- 2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3% תנובה
- 1 כוס (200 גרם) שמן
- 2 כפות תמצית וניל
- 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח תופח
- 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס
- יוגורט 3% תנובה
- 100 גרם אבקת סוכר
- כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים, את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה.
-
02.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם מיץ תפוזים, שמן, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון, יוגורט ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
-
03.
מאחדים בעדינות בצורת קיפול בין תערובת החלמונים לקצף החלמונים בעזרת מרית ולאחר מכן מוסיפים גם את הקוקוס וקמח השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית גבוהה עם חור (תבנית טורט) משומנת.
-
05.
אופים את העוגה בתנור על 160 מעלות במשך שעה ועשרים דקות.
-
06.
כשהעוגה יוצאת עוטפים בניילון נצמד. למה? הניילון הנצמד גורם לעוגה "להזיע" וכך היא הופכת לרטובה ועסיסית.
-
07.
מצננים את העוגה שעה וחצי-שעתיים. לאחר הצינון הופכים אותה על צלחת הגשה.
-
08.
מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג יחד ומורחים על העוגה. ניתן לשדרג גם עם גרידת לימון לעיטור. שומרים את העוגה בקירור.