עוגת יוגורט קרה
מתכון לעוגת יוגורט קרה ומרשימה עם בסיס ביסקוויטים, קרם יוגורט ושמנת ובציפוי קליפות תפוזים מסוכרות שתכינו בקלות

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
- 80 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- 500 גרם יוגורט
- 300 גרם שמנת מתוקה
- תמצית וניל
- 1 שקית ג'לטין
- 100 גרם סוכר
- לקישוט: קליפות תפוז מסוכרים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
לערבב הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה לתערובת כמו חול.
-
02.
להעביר לתבנית ולהדק את התערובת לתחתית התבנית, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
משרים את הג'לטין במים קרים למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים את השמנת המתוקה מוסיף את הסוכר והווניל מוסיפים את היוגורט ומקציף במהירות נמוכה
-
05.
להעביר הג'לטין בסיר עם 1 כף מים לחממם בחום נמוך מאוד, לבחוש עד שנמס לאחר שהתקרר מעט מוסיפים לתערובת הקרם ומערבבים היטב.
-
06.
יוצקים את הקרם לתחתית הביסקוויטים, להעביר למקרר למשך 3 שעות לפחות
-
07.
מקשטים עם תפוז מסוכר או כל פרי אחר שאוהבים.