עוגת טורט 4 שכבות
עוגת טורט המורכבת מארבע שכבות עוגה אוורירית וביניהן קצפת בטעם וניל ומעל גנאש שוקולד

המרכיבים ל 14 מנות:
- 6 ביצים מופרדות
- כוס וחצי קמח מנופה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- חצי כוס שמן
- כוס וחצי סוכר
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית אבקת סוכר
- אגוזי מלך קצוצים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- שוקולד חלב
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב,בקערה נפרדת להקציף את החלמונים להוסיף את השמן, סוכר וניל ואבקת אפייה.
-
02.
לערבב בתנועות קיפול את הבלילה של החלמונים לחלבונים ואז בכף לערבב לבלילה בכל פעם בעדינות את הקמח המנופה.
-
03.
לשמן תבנית להעביר את הבלילה ולאפות בחום 180 מעלות תנור שחומם מראש למשך כ-40 דקות
טיימר מופעל
-
04.
לא לפתוח את התנור עד צינון העוגה לאחר מכן לפרוס אותה ל-4 שכבות.
-
05.
למילוי וציפוי העוגה:להקציף את הפודינג והשמנת ולהוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר לקצפת,.
-
06.
למלא את השכבות בקצפת ולהניח אחת מעל השניה ולצפות מעל את הקצפת.
-
07.
לפזר לפי הטעם אגוזי מלך קצוצים.
-
08.
בסיר להרתיח מים ומעל להניח קערה לחמם בה שמנת מתוקה ולהמיס שוקולד חלב.
-
09.
מצננים ומקשטים את העוגה.