עוגת דלעת ויוגורט יוונית – טעימה, כתומה ומפתיעה | השף הלבן

עוגת דלעת ויוגורט יוונית

אפרת ליכטנשטט עם עוגה רכה, עסיסית וטעימה במיוחד, עם תבלינים חורפיים וציפוי מתוק ומרענן שיוצר מראה רענן וחגיגי. כל מה שצריך זה קערה, מטרפה ועשר דקות פנויות!

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דלעת ויוגורט יוונית
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-8:

  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • ¼ כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 100 מ״ל יוגורט עזים תנובה
  • ⅓ כוס שמן
  • 300 גרם (¼1 כוסות) מחית דלעת/דלורית
  • ½1 כוסות (210 גרם) קמח (אפשר לשלב קמח כוסמין)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ⅓ כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית ג׳ינג׳ר טחון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ציפורן טחונה
  • ¼ כפית הל טחון
לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף יוגורט עזים תנובה
  • 3 כפות גבינת שמנת "נפוליאון" (אחוזי השומן לבחירתכם)
  • קמצוץ קינמון (לא חובה)
  • לקישוט: אגוזי מלך וגרעיני דלעת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים את התבנית. מומלץ גם לרפד בנייר אפייה להוצאה קלה של העוגה.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר והמייפל.

  • 03.

    מוסיפים יוגורט ושמן וטורפים היטב. מוסיפים את הדלעת וטורפים שוב.

  • 04.

    מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואת כל התבלינים.

  • 05.

    מערבבים עם מרית רק עד שהבלילה אחידה ולא מעבר לכך. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.מומלץ לסובב את התבנית בתנור במהלך האפייה, לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    ליצירת עוגה ישרה ויפה, מצננים את העוגה לחלוטין ובעזרת סכין ארוכה חותכים את הגבעה ומיישרים את העוגה. (אוכלים את השאריות!) הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומתקבלת עוגה בעלת חלק עליון שטוח לגמרי.

  • 08.

    טורפים היטב את כל חומרי הציפוי ומוזגים על העוגה.

  • 09.

    מקשטים באגוזי מלך וגרעיני דלעת.

הידעת?

*מחית דלעת ניתן לקנות בקופסת שימורים או להכין לבד:

בסלסלת אידוי מניחים 300 גרם של קוביות של דלורית (ללא קליפה וגרעינים) ומאדים מעל מים רותחים עד שהדלורית רכה. טוחנים במעבד מזון למרקם חלק. אני מעדיפה להשתמש בדלורית שמרקמה דחוס וחלק יותר מהדלעת שיש בארץ.

הכנת? כאן מדרגים
(4)