עוגת גלידה ביתית | השף הלבן

עוגת גלידת יוגורט תותים

מתכון לעוגת גלידה מרעננת ובייתית קוצרת מחמאות שמכינים בקלות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גלידה על בסיס יוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 100 גרם נשיקות – כ 10 נשיקות בגודל סטנדרטי, שבורות גס
  • 600 גרם תותים טריים ללא גבעול או סנפרוסט קפוא
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • קורט מלח
  • 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "תנובה"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או 4 אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את התותים במעבד מזון עם 1/2 כוס סוכר, קליפת לימון והמלח. מפרישים 1/2 כוס ומניחים בצד. מוסיפים את היוגורט למעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד.

  • 02.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות הסוכר ומאחדים בעדינות בתנועות קיפול עם עם  רסק תותים - יוגורט לתערובת אחידה. 

  • 03.

    מניחים בתחתית התבנית בצפיפות את שברי הנשיקות. יוצקים עליהן מוס התות-יוגורט- שמנת ומקפיאים כשעה. מוציאים ויוצקים את רסק התות (שהפרשנו) ומקפיאים 6 שעות לפחות לפני שמגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.