עוגת גלידה עם פירות יער
הקינוח המושלם לערב חג! בואו ללמוד להכין עוגת גלידה עם 5 שכבות צבעוניות
המרכיבים ל45:
- 1/3 שקית (100 גרם) תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן", קרה מאוד
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן", בטמפ' החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף רום או ברנדי
- 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 1 כפית (5 גרם) ג'לטין
- 4 כפיות (20 מ"ל) מים
- 2/3 שקית (200 גרם) תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט
- 1/2 2 כפות (30 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן", בטמפ' החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף רום או ברנדי
- 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 1/2 חבילה (100 גרם) בישקוטים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה 3%
- פירות יער טריים
הוראות הכנה:
-
01.
גלידת פירות היער: מרפדים את התבנית בניילון נצמד. טוחנים את פירות היער במעבד מזון למחית אחידה. מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה ותמצית הווניל לקרם אחיד ויציב. מוסיפים את הרום והחלב המרוכז ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. מוסיפים את מחית פירות היער ומקפלים לתוך הבלילה. יוצקים לתבנית, מכסים ומקפיאים במשך כשעה, עד להתייצבות קלה.
-
02.
ג’לי פירות היער: שמים את הג’לטין והמים בקערית קטנה ומשהים כמה דקות, עד לספיחת הנוזלים. בינתיים טוחנים את פירות היער במעבד מזון למחית אחידה. שמים בסיר את מחית פירות היער והסוכר ומביאים לרתיחה (חשוב שהסוכר יימס לחלוטין). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מצננים כ-15 דקות בטמפר' החדר. יוצקים את הג'לי על שכבת גלידת פירות היער, מכסים ומקפיאים כשעה, עד להתייצבות.
טיימר מופעל
-
03.
גלידת המסקרפונה: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה ותמצית הווניל לקרם אחיד ויציב. מוסיפים את הרום והחלב המרוכז ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים על הג’לי, מיישרים ומעבירים למקפיא.
-
04.
הבסיס: טובלים את הבישקוטים בחלב ומסדרים על גלידת המסקרפונה. מכסים ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות לפני שמגישים.
-
05.
הקישוט וההגשה: הופכים את התבנית בזהירות על צלחת הגשה. מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את הניילון הנצמד. מקשטים בפירות ומגישים.