מתכון עוגת גלידה בטעם שוקולד | השף הלבן

עוגת גלידה בטעם שוקולד

עוגת גלידה ביתית קלת־הכנה, רבת רושם ונהדרת ששומרת על מרקם קרמי רך, אוורירי וחלק גם אחרי שבוע־שבועיים במקפיא.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גלידה בטעם שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 3 מכלים (3x250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות בנפייבר (סיבים תזונתיים. נמכרים בחלק מהסופרמרקטים ובבתי מרקחת)
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק (עדיף מותג שאיננו מכיל שומן צמחי ותוספות)
  • 200 גרם ריבת חלב בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות פירורי עוגיות פריכות
  • 75 גרם + 25 גרם פקאנים סיניים קצוצים
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 28-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את השמנת עם הבנפייבר לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז בהדרגה תוך הקצפה וממשיכים להקציף לקצפת סמיכה מאוד. מוסיפים כפות מלאות מריבת החלב ומערבבים קצת בלהב סכין כדי ליצור דוגמת שיש.

  • 02.

    מערבבים את פירורי העוגיות עם 75 גרם פקאנים סיניים. זורים חצי מהכמות על תחתית תבנית קפיצית בקוטר 28-26 ס"מ (אני משתמשת בתבנית בעלת תחתית זכוכית, שמשמשת אחר כך כמגש). יוצקים על הפירורים חצי מכמות תערובת הגלידה, מיישרים וזורים למעלה את שארית תערובת העוגיות. מכסים ביתרת תערובת הגלידה, מיישרים ומסלסלים קצת את פני התערובת וזורים את הפקאנים הסיניים הנותרים. מכסים בכיסוי אטום ומקפיאים במשך 24 שעות לפחות (הסיבים מעכבים את הקפיאה ולכן נדרש זמן ארוך כל־כך). העוגה תישמר במקפיא עד חודש - הקפידו לעטוף אותה היטב, כדי שלא תקבל "טעם מקרר".

הכנת? כאן מדרגים
(4)