מתכון לעוגת גבינת שמנת פסיפלורה
עוגת גבינת שמנת פסיפלורה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 שמנת של פעם
- 1 גביע גבינת "נפוליאון" 16%
- 1 כוס סוכר
- תלתי קליפת לימון מלימון 1 (אפשר גם קצת קליפת תפוז למי שאוהב)
- 1 מקל וניל / 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
- 2 שמנת 38% עמידה של השף הלבן
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 חבילת עוגיות חמאה
- 50 גרם חפיסת שוקולד 60% קקאו
- 50 גרם חמאה
- 10 פירות פסיפלורה
- ג'לטין
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים. במיקרו ממיסים בקערית את החמאה והשוקולד במיקרו ומערבבים עם העוגיות.
-
02.
משטחים את התערובת בתבנית קפיצית עגולה, מהדקים לתחתית ושמים במקרר.
-
03.
מילית שמנת: בקערה 1 מערבבים במיקסר - את השמנת של פעם עם גבינת נפוליאון, סוכר, קליפת הלימון והתוכן של מקל וניל - מערבבים עד שהסוכר נמס.
-
04.
בקערה 2 מקציפים את השמנות עם 1אינסטינט וניל עד לקצפת יציבה.
-
05.
מקפלים את הקצפת לקרם הגבינות בעדינות. לאחר מכן מעבירים לתבנית מעל העוגיות מיישרים יפה ושמים במקרר. ציפויי פסיפלורה: חותכים את הפסיפלורה ל2 ועם כפית מוציאים את הפרי לתוך מסננת. לאחר סינון הגרעינים אפשר לקחת בשביל היופי כפית גרעיני פסיפלורה ולשים במיץ שסיננו. מוסיפים קצת ג'לטין לפי ההוראות על האריזה ושופכים על קרם השמנת שבתבנית ומחזירים למקרר. עם מילית גבינת השמנת אפשר לעשות מגון עוגות לדוג' עוגת גבינת אוריו התחתית והציפוי מעוגיות אוריו (יותר קל מהפסיפלורה) והעוגה נראית כמו עוגיית אוריו אחת גדולה!!! כמו כן את הפסיפלורה אפשר להחליף במגוון פירות אחרים.. :) בתיאבון