מתכון לעוגת גבינת עזים עם פרומעז בטעם לימוני
עוגת גבינה עם טוויסט מפתיע וטעים

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ:
- 1 גליל גבינת פרומעז (200 גרם) בטמפרטורת החדר
- 100 גרם גבינה לבנה כחושה כנען 5% בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס סוכר
- ½ 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- קליפה מגורדת מ-1 לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
- 3 כפות קמח
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוסיפים 2 כפות סוכר לציפוי מושלם של הדפנות ומנערים את הסוכר שנותר בתבנית ולא נדבק.
-
03.
מניחים את הגבינות עם הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת ותמצית וניל בקערה גדולה ומערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה.
-
04.
מוסיפים את החלמונים, 2 בכל פעם, ומערבלים היטב בין הסבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי עירבול.
-
05.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב בקערה נקייה. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה, לפני שמקפלים את יתר הקצף לבלילה.
-
06.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, במשך כ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים היטב לפני ההגשה וזורים אבקת סוכר.