עוגת גבינה אפויה
עוגת הגבינה האפויה היא עוגת הגבינה הראשונה שאתם צריכים לדעת להכין! מתכון קלאסי לעוגה אוורירית ונימוחה שתשמח את כולם.
איך להכין עוגת גבינה אפויה מעולה? קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה להכנה, שמובטח לכם שתצא רכה וטעימה במיוחד. אפשר לשדרג אותה עם ציפוי קרם אהוב או לקשט אותה בפירות העונה. זה הזמן להכין, להנות ולפנק את האורחים!
המרכיבים ל16 חתיכות עוגה:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%-9% תנובה
- שקית אחת של סוכר וניל
- 2 כפות קמח
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 6 ביצים
- כוס סוכר
- 2 חבילות שמנת חמוצה
- 2 שקיות סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את החלבונים עד לקצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
-
02.
בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למספר שניות למניעת גושים.
-
03.
מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.
-
04.
המלצה חמה: כדאי לשים בתחתית התנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה שמונעת בקעים בעוגה.
-
05.
האפיה מתחלקת לשני שלבים:
-
06.
בעשר הדקות הראשונות נותנים לעוגה מכת חום של 200 מעלות.
-
07.
לאחר מכן, ב-40-50 הדקות הנוספות אופים אותה בחום נמוך של כ-150 מעלות.
-
08.
נבדוק אם העוגה מוכנה על ידי הכנסת קיסם לעוגה. אם הקיסם יוצא נקי ללא תערובת גבינה העוגה מוכנה.
-
09.
נותנים לה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.
-
10.
לציפוי אפשר לשים מגוון תוספות: אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן או ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים היטב את השמנת החמוצה וסוכר הוניל ומיד בסיום האפיה מורחים על העוגה.
-
11.
מקררים את העוגה היטב במקרר ומגישים לצד פירות יער או קצפת.
-
12.
בתאבון!