מתכון עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל | השף הלבן

עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל

עוגה שמורכבת משלבי הכנה שונים שמתמזגים למראה מפתה. מומלצת במיוחד לחג או לאירוע מיוחד

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל

המרכיבים ל8 מנות:

לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות פתי בר קרמל (שרוול)
  • 130 גרם חמאה מומסת
למילוי גבינה:
  • 450 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפולאון 25%)
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע 9%)
  • 3 ביצים
  • 30 גרם קמח (3 כפות)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס פלוס מינוס)
  • ממרח קרמל (חצי צנצנת תספיק)
לציפוי:
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • כף ממרח קרמל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. להכנת הבסיס:

  • 02.

    למעבד מזון מכניסים את העוגיות ומרסקים לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת חולית.

  • 04.

    מסדרים בתבנית / רינג (אפשר כמו בתמונה) ומעבירים למקפיא לכ-15 דקות. להכנת תערובת הגבינה:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.

  • 06.

    מוציאים את התבנית מהמקפיא, ממלאים בתערובת הגבינה ובעזרת כף מכניסים אל העוגה עיגולי ממרח הקרמל.

  • 07.

    מעבירים לתנור לאפיה של כ-35-40 דקות עד אשר העוגה מזהיבה ומרכז העוגה רוטט מעט.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה - שעה וחצי ולאחר מכן מוציאים מן התנור לעוד כשעה בחוץ, מכסים ומכניסים לקירור למשך הלילה. להכנת הציפוי וקישוט:

  • 09.

    למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.

  • 10.

    לאחר 2 דקות מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 11.

    מוסיפים את ממרח הקרמל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 12.

    מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים בעיגולים מעל העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(72)