עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל
עוגה שמורכבת משלבי הכנה שונים שמתמזגים למראה מפתה. מומלצת במיוחד לחג או לאירוע מיוחד
המרכיבים ל8 מנות:
- 250 גרם עוגיות פתי בר קרמל (שרוול)
- 130 גרם חמאה מומסת
- 450 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפולאון 25%)
- 200 גרם שמנת חמוצה (גביע 9%)
- 3 ביצים
- 30 גרם קמח (3 כפות)
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס פלוס מינוס)
- ממרח קרמל (חצי צנצנת תספיק)
- 180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
- 3 כפות אבקת סוכר
- כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
- כף ממרח קרמל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות. להכנת הבסיס:
-
02.
למעבד מזון מכניסים את העוגיות ומרסקים לתערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת חולית.
-
04.
מסדרים בתבנית / רינג (אפשר כמו בתמונה) ומעבירים למקפיא לכ-15 דקות. להכנת תערובת הגבינה:
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
-
06.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ממלאים בתערובת הגבינה ובעזרת כף מכניסים אל העוגה עיגולי ממרח הקרמל.
-
07.
מעבירים לתנור לאפיה של כ-35-40 דקות עד אשר העוגה מזהיבה ומרכז העוגה רוטט מעט.
טיימר מופעל
-
08.
משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה - שעה וחצי ולאחר מכן מוציאים מן התנור לעוד כשעה בחוץ, מכסים ומכניסים לקירור למשך הלילה. להכנת הציפוי וקישוט:
-
09.
למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.
-
10.
לאחר 2 דקות מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.
טיימר מופעל
-
11.
מוסיפים את ממרח הקרמל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-
12.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים בעיגולים מעל העוגה ומגישים.