עוגת בננות עם רוטב טופי-קרמל טבעונית | השף הלבן

עוגת בננות עם רוטב טופי-קרמל טבעונית

עוגה נהדרת עם שילוב מושלם של בננות וקרמל ב 5 דקות עבודה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בננות עם רוטב טופי-קרמל טבעונית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

לרוטב טופי קרמל:
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • להגשה: חופן שקדים קצוצים
  • 1 מיכל מעדן סויה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בננות מעוכות במזלג
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).

  • 02.

    מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    בנתיים מכינים רוטב טופי קרמל: מחממים סוכר חום חלב קוקוס לסף רתיחה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך מעט. מצננים, יוצקים על העוגה המצוננת, בוזקים שקדים קצוצים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(18)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.