עוגת בננות עם רוטב טופי-קרמל טבעונית
עוגה נהדרת עם שילוב מושלם של בננות וקרמל ב 5 דקות עבודה
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 6:
לרוטב טופי קרמל:
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- להגשה: חופן שקדים קצוצים
- 1 מיכל מעדן סויה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 כוס מים
- 1 כף חומץ
- 1/4 כוס שמן
- 2 בננות מעוכות במזלג
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
-
02.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
03.
בנתיים מכינים רוטב טופי קרמל: מחממים סוכר חום חלב קוקוס לסף רתיחה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך מעט. מצננים, יוצקים על העוגה המצוננת, בוזקים שקדים קצוצים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים