עוגת בננות ושמנת חמוצה
מה עושים עם הבננות הבשלות בבית? עוגה! מתכון מהיר הכנה לעוגת בננות ושמנת חמוצה

המרכיבים ל תבנית אינגליש קייק:
- 1.5 כוסות (180 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם חמאה של תנובה, רכה
- 3/4 כוס סוכר דמררה או לבן
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף רום
- 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
- 2 בננות בשלות ביותר, מעוכות
- 1 בננה בשלה, פרוסה לעיגולים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.
-
04.
מוסיפים וניל, רום ושמנת חמוצה ומערבלים.
-
05.
מקפלים את תערובת הקמח היבשה לתוך הבלילה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יותר.
-
06.
מוסיפים את הבננות המעוכות והפרוסות ומערבבים.
-
07.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, או עד שקיסם שמחדירים במרכז העוגה יוצא יבש.
-
08.
מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת לצינון מלא.
טיימר מופעל
-
09.
25pt">
-
10.
25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לעוגת בננות ובוטנים בקרמל