מתכון עוגת ביסקוויטים פירמידה | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים פירמידה

עוגת ביסקוויטים פירמידה, קלילה, מתאימה לקפה ולאירוח טעים.

מאת: לאה נקי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים פירמידה

המרכיבים ל12:

חומרים
לקרם הווניל:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 5 כפות סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
לביסקוויטים:
  • שרוול וחצי ביסקוויטים, פחות או יותר (כ-350 גרם)
  • 3/4 כוס חלב, להרטבת הביסקוויטים
לציפוי השוקולד:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל)
  • 1/2 כפית אבקת נס קפה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף דבש, לתוספת ברק (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את קרם הווניל:

  • 02.

    במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי. מרכיבים ומקפיאים שעה:

  • 03.

    מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה - בגודל תבנית תנור בערך (ורצוי בשכבה כפולה).

  • 04.

    מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 3 טורים של 6 ביסקוויטים (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.

  • 05.

    מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.

  • 06.

    מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 6-5 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום), טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).

  • 07.

    מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.

  • 08.

    משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!

  • 09.

    מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות. מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים.

  • 10.

    מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שוקולד, נס קפה מוסיפים דבש וטורפים לרוטב אחיד. פותחים את קיפולי נייר האלומיניום.

  • 11.

    מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).

  • 12.

    מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים. פורסים למשולשים שמנמנים (כ-4 ס”מ עובי) בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, ומתענגים. שומרים במקרר ומגישים קר

הכנת? כאן מדרגים
(131)