עוגת ביסקוויטים פירמידה
עוגת ביסקוויטים פירמידה, קלילה, מתאימה לקפה ולאירוח טעים.
המרכיבים ל12:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 5 כפות סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- שרוול וחצי ביסקוויטים, פחות או יותר (כ-350 גרם)
- 3/4 כוס חלב, להרטבת הביסקוויטים
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל)
- 1/2 כפית אבקת נס קפה
- 120 גרם שוקולד מריר
- 1 כף דבש, לתוספת ברק (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את קרם הווניל:
-
02.
במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי. מרכיבים ומקפיאים שעה:
-
03.
מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה - בגודל תבנית תנור בערך (ורצוי בשכבה כפולה).
-
04.
מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 3 טורים של 6 ביסקוויטים (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.
-
05.
מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.
-
06.
מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 6-5 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום), טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).
-
07.
מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.
-
08.
משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!
-
09.
מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות. מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים.
-
10.
מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שוקולד, נס קפה מוסיפים דבש וטורפים לרוטב אחיד. פותחים את קיפולי נייר האלומיניום.
-
11.
מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).
-
12.
מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים. פורסים למשולשים שמנמנים (כ-4 ס”מ עובי) בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, ומתענגים. שומרים במקרר ומגישים קר