עוגות אפרסקים בבצק עלים חמאתי
העוגות האלה טעימות במיוחד כשהן חמות עדיין
המרכיבים ל2 עוגות באורך 20 ס"מ 20 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 קופסה חצאי אפרסקים משומרים, מסוננים
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כף קורנפלור
- ½ כפית קינמון טחון
- 1 ביצה טרופה עם כף מים
- ¼ כוס חמוציות מסוכרות
- 2 כפיות סוכר לבן לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית אפייה שטוחה גדולה. מייבשים את חצאי האפרסקים על מגבות נייר, וחותכים כל חצי אפרסק לפלחים דקים לאורכו. מערבבים את הסוכר החום עם הקורנפלור ועם הקינמון.
-
02.
פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה. חוצים את יריעת הבצק לשני מלבנים שווים בגודלם (25x28 ס"מ). הופכים כל מלבן על מלבן גדול של נייר אפייה, כשהצלע הצרה פונה לחזית. בחוד סכין מסמנים על כל מלבן 3 מלבנים שווים ברוחבם (לא חותכים, רק מסמנים בעדינות). מברישים את מלבני הבצק בביצה טרופה.
-
03.
זורים רבע מכמות תערובת הסוכר על החלק המרכזי של כל עלה בצק - עד למרחק 4 ס"מ מהשוליים הצרים. זורים על הסוכר חצי מכמות החמוציות, ומסדרים חצי מכמות פלחי האפרסק. זורים את שארית תערובת הסוכר על פלחי האפרסקים.
-
04.
חותכים את שני החלקים הצדדיים לרצועות אלכסוניות. מקפלים את קצות החלק האמצעי מעל האפרסקים, ומברישים בביצה טרופה. קולעים את רצועות הבצק מעל המלית - אחת מימין ואחת משמאל, לסירוגין. מברישים כל רצועה בביצה טרופה לפני שמקפלים מעליה את הרצועה הבאה. מעבירים את העוגות לתבנית יחד עם נייר האפייה. מברישים את הבצק שוב בביצה טרופה. וזורים על כל עוגה כפית סוכר לבן לעיטור. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהבצק תופח ומזהיב יפה. מגישים חם או פושר. טיפ: לגרסת פרווה, משתמשים בבצק עלים מרודד של "מעדנות".
טיימר מופעל