סמיפרדו פירות יער ושוקולד לבן
קינוח עשיר המוגש כמעט קפוא
המרכיבים ל6:
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- השף הלבן 32%
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר - חדש
- 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 3/4 כוס פירות יער סנפרוסט, מופשרים +
- 2 כפות לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים מעל להבה נמוכה קערת נירוסטה (או סיר קטן) מעל סיר שבו מעט מים רותחים. שמים בקערה את הביצה, החלמון והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ-2 דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים 5-4 דקות נוספות, עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מניחים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים 3-2 דקות עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים מעט במהירות נמוכה רק עד שהגבינה נטמעת בקצפת. מקפלים את קצפת המסקרפונה לתוך קציפת הביצים.
טיימר מופעל
-
03.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מפזרים את השוקולד הלבן בתחתית התבנית בשכבה אחידה. יוצקים מחצית מתערובת המסקרפונה ומיישרים, תוך שמהדקים בעדינות בעזרת כף או לקקן. מעבירים למקפיא.
-
04.
שמים את פירות היער בקערה שטוחה, מועכים בעזרת מזלג ומסננים מנוזלים. מקפלים את פירות היער לתוך תערובת המסקרפונה שנותרה בקערה. מוציאים את התבנית מהקפיא ויוצקים לתוכה את התערובת ומיישרים תוך כדי הידוק עדין. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
-
05.
ההגשה: מסירים את הניילון הנצמד העליון והופכים את הסמיפרדו על צלחת מתאימה. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד שבתחתית ומפשירים כ-5 דקות. מקשטים בפירות יער.
טיימר מופעל