סופלה שוקולד עם שוקולד נוזל
קינוח מושקע וטעים שכולם אוהבים
המרכיבים ל10 מנות:
- 150 גרם חמאת תנובה
- 150 גרם שוקולד מריר משובח
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה.
-
03.
מוסיפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ובוחשים היטב.
-
04.
מוסיפים את הקמח לתערובת ובוחשים עד שלא רואים את הקמח. כמה שמערבבים פחות כך הסופלה יוצא יותר טעים!
-
05.
יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות (עדיף תבניות אישיות מסיליקון) ומכניסים לתנור ל-9 דקות בלבד! (שלב זה קריטי מאוד דקה יותר מידי וזה סתם יהיה עוגה רגילה)
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את הסופלות ומוציאים אותם בזהירות מהתבניות ומפזרים מעט אבקת סוכר.
הידעת?
יחד עם קרם ברולה, סופלה שוקולד הוא אחד הקינוחים הצרפתיים היוקרתיים והפופולריים ביותר ברחבי העולם. אולם, לסופלה גם יש מוניטין של קינוח קשה ומתסכל להכנה. כל רעש חזק או פתיחה של דלת התנור עלולה לקלקל את תהליך ההכנה. אבל הנה הדבר שרוב האופים המתחילים לא מבינים: זה נשמע הרבה יותר מאיים ממה שזה באמת.
קינוחים אלו מקבלים את הגובה המיוחד שלהם מחלבוני ביצה טרופים בנוקשות. בעזרת כמה מרכיבים בסיסיים, אתה יכול להקציף קינוח שוקולד שמצד אחד מבטיח להרשים כל אורח במסיבה, אך מצד שני קל מספיק להכנה עבור ארוחת ערב נינוחה. ככה תכינו בקלות סופלה שוקולדי חלומי ב-10 דקות בקערה.