מתכון סופלה גבינה מעולה | השף הלבן

סופלה גבינה מעולה

סופלה מהסרטים

מאת: מיטל ריזגן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופלה גבינה מעולה

המרכיבים ל6 יחידות:

  • 400 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
  • 100 גרם גבינת כנען של השף הלבן
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% של תנובה
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
לשימון התבניות:
  • חמאה מומסת ומעט סוכר
לקישוט:
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן
  • תותים חצויים לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מחממים ל-200 מעלות.

  • 02.

    מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינות, חלמונים, שמנת חמוצה, יתרת הסוכר, סוכר וניל, קורנפלור לתערובת אחידה וחלקה.

  • 04.

    מעבירים את הקצף לקערת הגבינה בתנועות קיפול עדינות (עדיף לבצע בשני שלבים).

  • 05.

    מוסיפים את גרידת הלימון ומקפלים בעדינות.

  • 06.

    משמנים את התבניות בעזרת חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר מסביב לדפנות.

  • 07.

    יוצקים התערובת עד לגובה 3/4 מהתבניות.

  • 08.

    מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות עד לזהבה קלה ואז מורידים את המעלות ל-150 ואופים עוד כ-20-25 דקות עד להתייצבות. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקבלת קצפת.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 09.

    מניחים כל סופלה בצלוחית קטנה. מניחים מעט תותים חצויים לרבעים וכף גדושה של קצפת ליד.

הכנת? כאן מדרגים
(217)