מתכון לקראק פאי
בואו להכין את קינוח המסעדות הכי טרנדי בשנה האחרונה. פאי וניל פריך שאי אפשר להפסיק "ליישר". מומלץ להגיש עם כדור גלידה ליד
המרכיבים ל8-10:
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 175 גרם חמאת תנובה רכה
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל עבה
- 7 חלמונים
- 3/4 כוס ועוד 2 כפות (200 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם חמאת תנובה מומסת בטמפרטורת החדר
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש
- 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
הקלתית: מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
-
03.
שמים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את שני סוגי הסוכר ו-150 גרם מהחמאה ומערבלים כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דופנות הקערה עם לקקן. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים גם את השנייה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את תערובת הקמח ומיד לאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים את שיבולת השועל. מעבדים רק עד שמתקבל בצק דביק ואחיד ועוצרים.
-
05.
מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות משטחים אותו לשכבה אחידה. אופים 16-13 דקות, עד שהבצק מזהיב ומשחים רק בשוליים. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
06.
שוברים את הקלתית לחתיכות גדולות ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את יתרת החמאה ומערבלים עם וו הגיטרה לתערובת פירורית. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת הידיים מהדקים לדפנות ולאחר מכן לתחתית.
-
07.
המלית: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית, למעט החמאה וטורפים כדקה באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים עד שהתערובת אחידה לגמרי. יוצקים לתבנית.
-
08.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים את העוגה 45-35 דקות, עד שהמלית משחימה מעט ושוליה יציבים בעוד שהמרכז עדיין מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני שמגישים.
טיימר מופעל
-
09.
ההגשה: מביאים את העוגה לטמפרטורת החדר וזורים עליה אבקת סוכר. מגישים בליווי קרם פרש.